Năut crocant și cartofi dulci
Timp de pregătire: 3 minut
Timp de gătire: 43 de minute
Ingrediente necesare:
-1 cartof dulce
-un sfert ceapă roșie
-sucul de la jumătate de lime
-60ml iaurt simplu
-400g de năut scurs și clătit
-1 linguriță condiment pentru taco
-rucola pentru ornat
-sare, piper și ulei după gust
Mod de gătire
1. Înțepați cartoful dulce cu o furculiță și ungeți-l cu puțin ulei, sare și piper.
2. Așezați cartoful în friteuza Vortex, selectați funcția Bake și setați temperatura la 199°C și timpul de gătire la 35 de minute și apăsați Start.
3. În timp ce se gătește cartoful, tăiați ceapa roșie felii subțiri, apoi stoarceți peste ea sucul de lime și adăugați puțină sare.
4. Într-un bol, amestecați iaurtul cu sare și piper și amestecați. Într-un al doilea bol, amestecați năutul cu o lingură ulei, condimente pentru taco, sare și piper.
5. Când timpul de gătit se finalizează, adăugați năutul alături de cartoful dulce în friteuză și selectați funcția Bake la 199°C pentru încă 8 minute (până când năutul devine crocant).
6. Puneți iaurtul într-o farfurie, adăugați cartoful dulce deasupra și desfaceți-l cu ajutorul unui cuțit. Adăugați câteva linguri de năut, ceapa roșie și decorați folosind frunzele de rucola.