Somon cu spanac și cartofi roșii
Porții: 6
Timp de pregătire: 5 minute
Timp de gătire: 10 minute
Ingrediente necesare:
- 700 g cartofi roșii tăiați în 4
- 375 ml apă
- 3 lingurițe de sare
- 3 lingurițe de piper negru
- 6 bucăți file de somon
- 1 linguriță boia iute (paprika)
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 6 căței de usturoi, zdrobiți
- 3 linguri ulei de măsline
- 800 g spanac baby
- 6 felii de lămâie
Mod de gătire
1. Pune cartofii în vasul de inox și adaugă apă, 1 linguriță de sare și 1 linguriță de piper negru după care atașează accesoriul pentru gătit la aburi.
2. Asezonează somonul cu boia iute (paprika), zeamă de lămâie, o linguriță de sare și o linguriță de piper negru și pune somonul pe accesoriul de gătit la aburi.
3. Folossește capacul de multicooker și selectează modul „gătire sub presiune” = pressure cook, nivelul de presiune mare „High” și setează timpul de gătire la 3 minute.
4. După ce programul s-a terminat, eliberează presiunea în modul natural iar după ce supapa de control a presiunii indică faptul că poate fi deschis capacul, înlătură-l.
5. Scoate somonul și accesoriul pentru gătit la aburi, selectează programul „Saute” și gătește cartofii timp de 1 minut, adaugă usturoiul și gătește pentru încă 2 minute, amestecând frecvent.
6. Adaugă cantitățile de ulei, sare și piper rămase și zdrobește cartofii cu ajutorul unei furculițe.
7. Apasă butonul cancel și adaugă spanacul continuând să amesteci pentru încă aproximativ 1-2 minute.
8. Serviți somonul pe un pat de cartofi cu spanac, asortând o felie de lămâie.